Hulp bij geveltuintjes

Anneke en Hanneke gaan geregeld langs bij buurtsuper Olijfje. Ze onderhouden de tuintjes langs beide gevels van het hoekpand, met instemming van Driss uiteraard, de  winkeleigenaar. Voor de nieuwe aanplant is water cruciaal, zo vertelt Hanneke met haar onafscheidelijke tuinschaar in de hand. "De bollen komen vanzelf op, maar de vaste planten moeten in deze periode goed wortelen, die moet je elke dag water geven. Verder snoei ik dode takjes en blaadjes, dan zijn de planten klaar om te groeien en te bloeien."

Fijn om samen te werken
Haar maatje Anneke is druk in de weer met de gieter. "Ik doe graag boodschappen bij Olijfje en word vrolijk van deze geveltuintjes. Hanneke sprak me een tijdje geleden aan terwijl ze de planten stond te snoeien. Ze zoekt hulp bij het onderhoud, want ze heeft steeds meer moeite om laag bij de grond te komen. Sindsdien help ik haar. Hanneke weet zo ontzettend veel over bloemen en planten, het is fijn om met haar samen te werken. Het is gezellig en vooral heel leerzaam, want ik krijg veel handige tips en trucs. Bijvoorbeeld dat je het water langs de gevel moet gieten en niet op de planten."

Wie wil Hanneke helpen?
Hanneke helpt meer bewoners en ondernemers in Oost met hun geveltuintjes. "Ik doe het graag, want al dat groen vrolijkt de buurt erg op. Helaas ben ik niet meer zo soepel van lijf en leden. Daarom zoek ik buurtgenoten die me willen helpen om geveltuintjes te onderhouden. Groene vingers zijn handig, maar enthousiasme en betrokkenheid is al voldoende. Ik draag mijn kennis en kunde namelijk met liefde over.  Stuur me een mailtje via hannekevaneeuwijk@gmail.com als je wilt helpen. Ook als je zelf een geveltuintje gaat aanleggen, en tips zoekt hoe dat moet en welke planten en bloemen je het beste kunt planten. Ik help je graag!

Foto: Anneke en Hanneke onderhouden de geveltuintjes van buurtsuper Olijfje aan de Jan van Scorelstraat - Arnoud Wolff