Open Zondagen

Het volkstuinencomplex Abstede langs de meanderende Minstroom heeft een lange historie. Waren het vroeger tuinders die hier hun brood verdienden met winterspinazie en rode kool, tegenwoordig zijn het vooral natuurliefhebbers die voor hun plezier groente verbouwen, of op een bankje genieten van de landelijke rust. Een ding is gebleven: de vruchtbare gronden van Abstede zijn nog steeds de groentetuin van Utrecht!
Wie de idyllische en eeuwenoude sfeer van hoveniers en tuinders wil proeven, is deze zomer van harte welkom. Op de Open Zondagen, Groen-Moet-Je-Doen-dag en Gluren Bij De Buren staan de poorten open. Je bereikt de tuinen via de kruising Abstederdijk en Oosterspoorbaan, of via de ‘geheime’ poort aan de Zonstraat 23.

Open Zondagen
Op vier zomerse zondagen kun je tussen 14:00 – 17:00 gratis rondkijken. De tuinders staan je graag te woord en je kunt een kijkje nemen in het gele verenigingsgebouw de Gladjool.
Zondag 5 juni, 10 juli, 7 augustus en 4 september, toegang gratis.

Groen Moet Je Doen!
Op zondag 12 juni is de Groen Moet Je Doen dag in de stad. Ruim 20 Utrechtse groengroepen houden dan open dag, net als de Tuindersvereniging Abstede. We geven rondleidingen in kleine groepen, zodat bezoekers alle vragen kunnen stellen over (ecologisch) moestuinieren. De tuinders delen graag hun ervaring en kennis, leuk voor jong en oud.
Zondag 12 juni tussen 12:00 – 18:00, toegang gratis.

Gluren bij de Buren
Tijdens de jaarlijkse Gluren Bij De Buren op zondag 3 juli veranderen huiskamers en tuinen in het hele land in tijdelijke podia met een intieme sfeer. Enthousiaste deelnemers stellen hun huiskamer of tuin open voor een podiumact én publiek uit de buurt. Ook het terrein rond het verenigingshuis de Gladiool verandert in een buitenpodium. De acts die optreden worden later bekend. Wel ligt vast dat een act drie keer speelt, waarbij elk optreden ongeveer een half uur duurt.
Zondag 3 Juli tussen 13:00 – 18:00, toegang gratis.