Margrietenveld weg?

Halverwege het jaagpad langs de Kromme Rijn, achter het stadion van FC Utrecht, ligt een goed verscholen, langgerekt natuurgebiedje dat in de volksmond ook wel het ‘Margrietenveld’ wordt genoemd. Het wordt ecologisch beheerd met een aangepast maaibeleid gericht op vergroting van de biodiversiteit. Een walhalla voor dag- en nachtvlinders en in de winter een schuilplaats voor vele soorten insecten. Zie locatie.

Extra bruggen
Maar de toekomst is ongewis! De gemeente wil van de Maarschalkerweerd een parklandschap maken met meer ruimte voor wandel- en fietspaden. Zie de kaart die in de meest recente gebiedsvisie staat. Daarop is te zien dat over de Kromme Rijn extra bruggen gepland staan tussen Galgenwaard en wat in de visie de Sportcampus genoemd wordt. Een van de bruggen 'landt' midden in het Margrietenveld.

Petitie gestart
Buurtgenoten betrokken bij Stichting Krommerijnpark en de hondenclub Lekker Dier Lekker Los zijn een petitie gestart om de aandacht te vestigen op dit unieke natuurgebiedje. Zij zouden het zonde vinden als het Margrietenveld moet verdwijnen. De geplande nieuwe brug achterlangs het fort Lunet 1 zou in hun ogen voldoende moeten zijn om Galgenwaard te ontsluiten.

Ruim 300 handtekeningen telt de petitie inmiddels, klik hier voor meer info of om te tekenen.