Dierenweide Abstede

De Dierenweide die tussen de huizen van de Notenbomenlaan en de Abstederdijk ligt, bestaat al sinds 1987 en is al die tijd door vrijwillige buurtbewoners (nu zo'n 30) draaiend gehouden. In 2006 heeft de gemeente het beheer officieel in handen gegeven aan een grote groep vrijwilligers. In de loop der jaren is er veel werk verzet en in 2022 is de Dierenweide geheel vernieuwd met inzet van jong en oud!
De weide ligt midden in de omgeving welke door de gemeente is aangewezen als ‘beschermd stadgezicht’. Al vanaf de middeleeuwen stond Abstede bekend als hoveniersgebied. Het doel is dan ook dat het groen blijft en de dieren en mensen kunnen ontspannen in een mooie en verzorgde omgeving. We hebben kippen, 2 cavia's, 2 grote konijnen, een aantal ‘Ouessant schapen’ (dwergschapen) en ‘Dwerggeiten’. De dieren lopen vrij rond in de Dierenweide, je kunt ze gemakkelijk aaien. Ze gaan ‘s nachts zelf naar hun nachtverblijf. De kippen zijn i.v.m. de vogelgriep verplicht opgehokt.

Openingstijden:
In de zomer periode 17:00 - 18:00 uur
In de winter periode 16:00 - 17:00 uur (ivm zonsondergang)
Dan is de Dierenweide gratis open voor bezoek. Vrijwilligers zijn dan bezig om de dieren te verzorgen en eten te geven.
Help je een handje mee met dieren voeren? Ook gezellig als je aanschuift voor een praatje bij de grote picknick tafel!

Vrijwilliger worden
Ieder uurtje hulp kunnen we gebruiken, dus je bent van harte welkom om op een vaste dag te helpen! De Dierenweide draait volledig op vrijwilligers, waaronder ook een dierenarts. Er zijn meestal 2 á 3 vrijwilligers per ‘avonddienst’. De meeste vrijwilligers staan vast 1 x in de week of 1 x per 2 weken op het rooster en gemiddeld ben je in 1 uur klaar. Je kunt altijd onderling ruilen als het een keer niet uitkomt. Maar als je iets anders voor ons kunt betekenen, zoals helpen met onderhoud of goed kunt klussen, dan ben je ook erg welkom!
Als vrijwilliger ontvang je een sleutel zodat je ook op andere tijden de Dierenweide kunt bezoeken en bezoekers welkom kunt heten.
Wil je vrijwilliger worden stuur dan een mail naar abstede@dierenweideabstede.nl en ontvang meer informatie over mogelijkheden om een keer mee te draaien als vrijwilliger!