Hobbemaplein

Het Hobbemaplantsoen is een klein parkje dat grenst aan de Jan van Scorelstraat. Tussen de rozenperkjes staat een beeld van de schilder Jan van Scorel. (1495-1562).  Het plantsoen wordt onderhouden door de Woningbouwvereniging Utrecht die 90 woningen heeft in de buurt.

Veel reacties op de enquête in de buurt
Johan van der Kooij (Paulus Potterstraat) en Camiel Bernaards (Jan van Scorelstraat) zijn bewoners van de Woningbouwvereniging Utrecht (in 2022 overgenomen door Woonin), Zij geloven dat een breed-gedragen herinrichting en verdere vergroening van het plein de leefbaarheid en sociale cohesie in de buurt kan versterken. 
Begin 2021 hebben ze via een enquête de buurt gevraagd naar de wensen en kansen voor het plein.  Ze hebben ook contact gezocht met de gemeente om te horen wat de wettelijke (on)mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld met betrekking tot de ondergrondse afvalcontainers, parkeerplekken en fietsparkeren.

Klankbordgroep
De enquête is bij 240 adressen door de bus gegaan. Bijna honderd bewoners hebben een reactie gegeven, een grote response. Een klankbordgroep met bewoners uit verschillende (zij)straten rondom het plein gaat de uitkomst van deze enquête evalueren en onderzoeken welke wensen praktisch uitvoerbaar zijn.
Dit zijn de leden: Johan Berkhuysen, Evelien Budding, Geeske Coebergh, Mark Fokkema, Maria Karidas, Marie-José Pillen, Souraya van Helmond en Midas Storm.

Contact en informatie
Johan van der Kooij  is bereikbaar via hobbema@johanvanderkooij.nl
De gemeente is bereikbaar via oost@utrecht.nl

Documenten
Wijkbericht juni 2023
Oproep: mail je ideeën (mei 2021)
Uitkomst van de  enquête (maart 2021)

Rond het plantsoen staan (en liggen) veel fietsen.

Het Hobbemaplein in 1920 - Utrechts Archief

Vitrinekast voor info over het project

Milieustraat langs het Hobbemaplantsoen

Het bronzen beeld van Jan van Scorel (Herman Janzen 1988)